9 juli 2024

Diploma-uitreiking: alle laatstejaars trainees geslaagd!

Weer een lichting geslaagden! Donderdag ontvingen onze trainees van de tweeëntwintigste opleiding tot wetgevingsjurist en de viertiende opleiding (én twee trainees van de dertiende opleiding) tot overheidsjurist op feestelijke wijze hun welverdiende diploma in Theater Diligentia tijdens de jaarlijkse diploma-uitreiking.

Rector-directeur Pauline Schuyt en programma-managers Pauline Westerman en Ali Mohammad spraken in het Haagse theater Diligentia elke nieuwe wetgevings- en overheidsjurist persoonlijk toe. Zij lichtten daarbij hun eindopdracht toe en vertelden anekdotes uit de afgelopen twee jaar. Net als voorgaande jaren liepen de onderwerpen van de eindopdrachten weer uiteen, van veelschrijvers, schietsportdisciplines tot de regelgeving omtrent BOA’s.

Na de uitreiking werd het publiek verrast door een prachtig verhaal en muzikaal intermezzo, verzorgd door Eleiza Scholten op de harp.

Studentenvertegenwoordigers Bas van den Berg en Michelle van der Maarel spraken namens beide groepen hun dank uit. Er werd teruggeblikt op de opleiding en alle mooie ervaringen. Zo werd er stilgestaan bij mooie momenten als Berlijn en het aluminifeest. Maar ook de dieptepunten kwamen aan bod. Zoals de te veel voorgeschreven literatuur, te weinig pauzes tijdens colleges en te weinig broodjes caprese bij de lunch. Ze lieten vooral zien dat deze groep een hechte band heeft gekregen met elkaar en vaak voor een borrel (uuuh netwerkbijeenkomst) te vinden was in de Haagse Kluis. Arne van Rooijen en David Vonk sloten de middag af met het overhandigen van een loodzware kluis speciaal voor in de Academie. Het is aan de toekomstige academisten om de code te kraken en te ontdekken wat deze kersverse alumni voor hen hebben achtergelaten.

De uitreiking werd traditioneel afgesloten met een geslaagde borrel!

Delen