Constructief voorzitten en vergaderen VOL!

9 « terug naar overzicht

Startdatum
25 januari 2024
Doelgroep
Wetgevingsjuristen en overheidsjuristen
Leerlijn
Vaardigheidstrainingen
Inschrijven

Prijs € 900,-


Optimaal rendement halen uit vergaderingen?

Op welke manier kunt u constructief bijdragen aan uw vergadering en deze succesvol laten zijn? U kunt als vergaderdeelnemer en voorzitter het verschil maken door op het juiste moment passende technieken en interventies in te zetten. In deze training oefent u met praktische vergadertechnieken op basis van uw eigen bestaande vergaderagenda.

U leert als voorzitter hoe u het vergaderproces kunt sturen door onder andere een slimmere opbouw van de agenda, het doeltreffend aankondigen en bewaken van agendapunten, het tijdig ingrijpen en correct afsluiten.

Als vergaderdeelnemer leert u hoe u kunt bijdragen aan een vlot en efficiënt vergaderproces. U leert alert te reageren op de voorgestelde agenda, bij afdwalen van het eigenlijke onderwerp en bij het ontbreken van duidelijke acties of conclusies. Ook leert u als deelnemer hoe u de voorzitter en overige deelnemers subtiel kunt ondersteunen.

Op dag 2 oefenen we het bijsturen of vriendelijk afkappen van deelnemers, effectieve vergaderwerkvormen en agendapunten goed afsluiten. Onontbeerlijke kennis bij elke vergadering en overleg!


Zie ook: https://www.youtube.com/watch?v=Pso2_7TwbNc en https://rechtenoverheid.nl/newsitem/interview-arthur-noordhuis-over-training-framing-voor-juristen-en-constructief-voorzitten-en-vergaderen 

Oud-deelnemer aan het woord

Resultaat

Na afloop van deze training kunt u als voorzitter en als deelnemer in elke vergadering een positieve en constructieve bijdrage leveren omdat u veelvoorkomende vergadervalkuilen herkent en daar handig op in kunt spelen.


Programma en dagdelen

Donderdag 25 januari 2024
10:00 - 17:00
Donderdag 15 februari 2024
10:00 - 13:00

'Direct toepasbare tips en technieken voor vergaderen!'

'Training geeft prima inzicht in, en vaardigheid voor het efficiënt laten verlopen van een vergadering.'
 

Docenten

  • mr. A. (Arthur) Noordhuis

    Trainer
    Nederlands Debat Instituut

Meer informatie?

Esther Ruigrok van de Werve

Opleidingscoördinator

e.ruigrok@acwet.nl


Deze cursus op maat?